majanenzen

2020-03-29
21:07:37

Home sweet home

Igår kom jag hem efter en veckas semester i Funäsdalen. Jag har inte varit på semester på sååå många år och jag va så himla taggad flera veckor innan. Veckan blev dock inte riktigt som jag hoppats på. 3e åket dag 1 pajade jag knäet. Vi åkte ett helt gäng tillsammans och bestämde vilken väg vi skulle ta ner tillsammans, jag uppfattade inte att det va en svart backe vi skulle ner i och får en shock när jag svänger över ett krön och det stupar rakt ner. Jag ställer mig på den övre skidan som löser ut och åker på rumpan i full fart minst 50 meter. Det måste ha sett helt sjukt roligt ut och jag va extremt lättad när jag äntligen stannade. Jag va en riktig fartdåre på skidor i mina yngre dagar men jag måste erkänna att jag va riktigt ringrostig. 

Vilade en dag och provade igen på Tisdagen men knäet va helt stumt och det är sjukt jobbigt att åka när man måste bromsa hela tiden. Resten av veckan läste jag en riktigt bra bok och höll mig stilla. Visst va det tråkigt att inte kunna åka mer men jag har ändå haft det toppen. Jag behövde verkligen vila och det har jag fått, och en hel del god mat. 

Eländet tog tyvär inte slut där, på Onsdagen vaknade Mårten med ont i magen och låg den och spydde hela dagen. Det va helt klart mest synd om honom men rätt tråkigt att vi tappade 2 dagar att umgås. Han blev liksom aldrig pigg igen. 

Men som sagt så har jag trots det haft det riktigt bra, min hjärna har varit så lugn och jag känner mig inte ett dugg stressad vilket jag verkligen behövde. Jag har haft ett riktigt härligt gäng med människor att umgås med och kände mig verkligen som en i gänget. Visst va det lite jobbigt att dela hus med 10 pers när man är van vid att bo själv men det gick över förväntan! 

Idag har jag tagit hand om mig själv, fixat naglarna, varit ute på en ridtur och nu sitter jag med inpackning i håret och en mask i ansiktet. Jag är så redo för Måndag och helt ärligt så saknar jag mina elever och kollegor.