majanenzen

2013-05-19
21:45:07

Hej bloggen, har du saknat mig?

Inte riktigt haft tid eller ork att skriva om allt jag varit med om men idag kan jag inte låta bli.
 
Idag har varit en av dom bästa dagarna i mitt liv. Fick som bekant en träning för Carina Eriksson-Branderup i födelsedagspressent och idag va de dags. Började igå med att tvätta Sälg, han va ren idag även fast han sov ute, duktig där. Han backade ner från rampen en gång när vi lastade så tog väl en och en halv minut men klart godkänt med tanke på att han inte åkt på några år. Sen bar de av till Rotbrunna. Vi va först på plats så tog boxen närmast dörren, där fick han bo under dagen.
 
Så red några innan mig som har hållt på ett tag och jag kände mer och mer, hur fan ska de här gå??? Men han va lugn och fin när jag red fram och sen körde vi igång. Vilken fantastisk häst jag har! Visade gångarterna först och han fattade fint galopp, rätt galopp i båda varven! Sen körde vi igång med skolorna som vi ju faktiskt har övat på, ställning, böjning, öppna och sluta. De där me sluta va lite krångligare men jo de kunde han. Det vi har lite problem med är att jobba på volten, speciellt med skolorna för han är varken tillräckligt stark eller balanserad och jag orkar inte riktigt hålla honom där.
 
Sen blev det teori efter lunchen och jag bara kände att jag fattade. Jag kom verkligen ner på basic nivå och känner att vi kan det, men vi behöver bli bättre på de. Ridpass nummer två jobbade vi på tempoväxlingar, i skritt och trav. Där släppte jag formen lite och fokuserade mer på själva tempot. Att minska volten va de vi hade svårast med, att öka den va lätt men att minska volten och att bibehålla formen på hästen och själva formen på volten va krångligt. Men jag vet precis hur jag ska göra för att öva på de.
 
Jag har fått så otroligt mycke verktyg att jobba med och så mycke positiv feedback och komplimanger så jag nästan blir mallig. De som va absolut roligast att höra var att när jag drev fram honom satte han rumpan under sig istället för att bara länga sig, vilket är precis de man vill och ganska otroligt för en såpass otränad häst. Jag känner mig otroligt duktig för att vara nybörjare och vi funkar så himla bra ihop jag och min lilla häst. Har en lektion för Camilla att ta så när han är starkar på volten och vi kan de vi har gjort idag är de dags att åka tillbaka och kolla av de, göra de bättre och kanske lägga till nått nytt.
 
För första gången i mitt liv känner jag att jag verkligen utvecklas i ridningen och att jag faktiskt kan och förstår de jag gör, och varför jag gör de.
 
Imorgon ska jag bara jobba kondition och låta hans huvud vila men Grimm ska nog få jobba på tempoväxlingar och volten, han ska bli precis lika mjuk och följsam som Sälg.
 
Jag kunde inte vara lyckligare just nu om ja inte vann 10 miljoner!